Alles wat je moet weten over je simkaart: welke kaart heb ik nodig?

simkaartnummerEen simkaart is een kaartje dat je in je smartphone moet plaatsen om te kunnen bellen en surfen. Het is een ‘smart card’ met een klein geheugen met verschillende gegevens op: de dingen die je provider nodig heeft om je verbinding op te zetten, wat telefoonnummer en sms-berichten.

Welke simkaarten zijn er en welke heb ik nodig?

Simkaarten bestaan in verschillende groottes. Een standaard kaart, een micro kaart en een nano simkaart. Je gsm of smartphone kan gebruiken maken van één van deze 3 groottes. Zorg dat je bij aankoop van een nieuwe telefoon weet welk kaartje je nodig hebt om aan de slag te kunnen met je verbinding!

Enkele tips:

*De standaard kaart wordt niet meer zo vaak gebruikt. Je vindt deze nog in oudere gsm’s, mobiele hotspots of smartphones die al wat ouder zijn.

*De kans is veel groter dat je een micro-simkaart nodig hebt. Veel smartphones maken gebruik van dit formaat.

*Vanaf de iPhone 5 gebruikt Apple de nano-simkaart. Voor een nieuwe iPhone heb je dus zeker het kleinste kaartje, de nano-simkaart, nodig. Ook andere high-end toestellen maken vaak gebruik van dit formaat.

simkaart formaat

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel providers geven aan kaart mee zoals hierboven is afgebeeld. Hier kan je de simkaart die je nodig hebt gemakkelijk zelf uitdrukken. Pas op: uitdrukken doe je eenmalig! Doe dit dus voorzichtig en kijk eerst goed welk formaat je nodig hebt.

Kan ik een simkaart zelf groter (adapter) of kleiner (knippen) maken zodat deze in mijn smartphone past?

Ja, maar wees heel voorzichtig. Je volgt best onderstaande tips.

Simkaart kleiner maken

Vroeger kreeg je vaak de tip om je simkaart zelf te knippen als je deze kleiner wilde maken. Dit raad ik echt niet meer aan. Het vraagt echt precisiewerk om dit goed te doen en de kans is groot dat je de simkaart beschadigt.

Het is veel eenvoudiger even langs te gaan bij je provider en om een nieuwe kaart te vragen. Meestal krijg je die meteen mee en werkt de nieuwe simkaart na een uurtje al. Afhankelijk van je provider kan je je simkaart gratis laten omwisselen.

Simkaart groter maken

Je simkaart zelf groter maken kan met een adapter. Pas op: ook dit moet je voorzichtig doen. Koop een kwalitatieve adapter en breng de nano-simkaart, bijvoorbeeld, goed aan in de micro-simkaart adapter. Plaats deze dan bijzonder voorzichtig in het simkaartschuifje of vakje.

Als je dit slordig doet, kunnen de pinnetjes van de simkaartlezer beschadigd worden door de adapter. Als dat gebeurt, is je smartphone kapot. Mijn voorkeur is altijd om zonder adapter te werken en de juiste simkaart aan te vragen bij de provider.

Bekijk hier de meeste verkochte simkaartadapters op Bol.com om er meteen één te bestellen.

No Responses

Leave a Reply