Het toetsenbord van de Galaxy S5 instellen

toetsenbord
Het toetsenbord van je Galaxy S5 verschijnt vanzelf op het scherm wanneer je het nodig hebt. Nadat je een veld hebt geselecteerd om tekst in te geven, bijvoorbeeld.  Het toetsenbord ondersteunt verschillende talen en spellingscorrecties. Je kan ook heel wat instellingen aanpassen, of zelfs een heel ander toetsenbord installeren.

Top 5 vragen over Samsung Galaxy S5 toetsenbord instellen

1. Toetsenbord S5: geluid uitzetten
Word je helemaal gek van de geluidjes die je S5 maakt elke keer je iets typt? Gelukkig kan je het geluid van het toetsenbord van de Galaxy S5 gewoon uitzetten. Ga naar Instellingen > Geluid (onder de titel Geluid en Display) > Geluid bij tikken (onder Samsung toetsenbord titel). Verwijder het vinkje naast ‘Geluid bij tikken’.

Extra tip: je kan het in hetzelfde menu ook de aanraakgeluiden van het scherm uitzetten. Dit zijn de druppelgeluiden die je hoort elke keer je iets selecteert. Verwijder het vinkje bij Aanraakgeluiden.

2. Toetsenbord S5: taal instellen
S4 taal en invoer
Je kan de taal of spellingsinstellingen wijzigen door op Instellingen (het icoon met het mechanisch wieltje) linksonder op het toetsenbord te tikken (en dan nog een keer op het wieltje als je een pop up krijgt). In het overzicht dat volgt zie je ‘Invoertalen’ staan. Vink in dat menu de verschillende talen die je gebruikt aan. Tijdens het typen kan je van taal wisselen door op de spatiebalk naar links of rechts te vegen met je vinger.

3. Toetsenbord S5: 3×4 toetsenbord instellen
Standaard lijkt het toetsenbord op dat van een computer, maar dan veel kleiner. Het toetsenbord met de verschillende tekens op één toets, zoals op gewone gsm’s, is ook beschikbaar. Ga naar de instellingen van het toetsenbord, selecteer de taal van je toetsenbord (bovenaan)  en kies voor het 3×4 toetsenbord.

4. Toetsenbord S5: spellingsuggesties , hoofdletters en automatisch vervangen
toetsenbord S5 instellen
Bij de instellingen kan je ook ‘Voorspellende tekst’ aan – of uitzetten. Dat zijn de suggesties die je van het toetsenbord krijgt tijdens het typen. Wat je misschien ook al gemerkt hebt, is dat je toestel standaard woorden vervangt wanneer het denkt dat je een foutje hebt gemaakt. Dit kan je in hetzelfde scherm uitzetten, of je kan de taal aanpassen. Krijg je plots hoofdletters wanneer je deze niet wilt? Verwijder het vinkje naast Automatisch hoofdletters.

5. Toetsenbord S5 instellen: het toetsenbord veranderen

Kan je echt niet overweg met het toetsenbord van je Samsung Galaxy S5? Dan kan je altijd een ander toetsenbord installeren. In de Play Store zijn verschillende alternatieven beschikbaar. Deze toetsenborden kan je gratis of betalend downloaden in de Play Store van Google. Het besturingssysteem zal je wel waarschuwen dat deze applicaties in theorie alles kunnen lezen wat jij intypt op dat toetsenbord. Download dus enkel applicaties met een betrouwbare reputatie en bron.

Extra tip: hoe installeer je dan zo’n alternatief toetsenbord?
Als je een dergelijk toetsenbord hebt gedownload, moet je het instellen als je standaard toetsenbord. Dat doe je bij instellingen > Taal en invoer. Vink daar het nieuwe toetsenbord aan. Je kan ook meteen de instellingen aanpassen door op het icoon naast de naam te tikken. Een voorbeeld van zo’n ‘third party’ toetsenbord is SwiftKey. Dit immens populaire toetsenbord geeft wat andere functies en meer opties waardoor je de type-ervaring meer naar je hand kan zetten.

Extra tip: je kan ook een bluetooth toetsenbord gebruiken!
Kan je echt niet overweg met het toetsenbord op je scherm? Dan kan je ook overwegen een echt toetsenbord te gebruiken. Dat is draagbaar en kan je aansluiten via bluetooth. Bekijk zo’n toetsenbordje op Bol.com. 2 Comments

  1. A-J. de Wit november 5, 2016
  2. Gerard Hergers februari 12, 2017

Leave a Reply