6. Galaxy S5 tip: Terugkeren naar het beginscherm

startscherm

Als je vanuit een applicatie terug wil keren naar het beginscherm, hoef je enkel kort op de grote knop, de starttoets, midden onderaan je Galaxy S5 te klikken. Je verlaat dan de applicatie om meteen naar het beginscherm te springen.

Je Galaxy S5 heeft verschillende startschermen of ‘vensters’. Je navigeert tussen deze vensters door naar links of rechts te vegen op het scherm. Als je goed kijkt, zie je onderaan ook aangegeven op welk venster je je bevindt: met kleine bolletjes geeft het toestel aan waar je bent op het startscherm.

Het huisje tussen de bolletjes geeft je echte thuispagina weer. Dit is het startvenster waar je altijd naartoe wordt gestuurd wanneer je op de starttoets drukt. Als je over de bolletjes veegt, kan je snel naar een bepaald venster navigeren. Dat is een pak sneller als je weet op welke pagina je moet zijn.

Tip: Schuif met vensters

Je kan de vensters eenvoudig van plaats verwisselen door op de menutoets te tikken, en dan ‘Pagina bewerken’ te kiezen. Je ziet nu een overzicht van de pagina’s en kan deze eenvoudig verslepen. Tik op het plusje om een extra venster aan te maken.

Tip: Altijd terug met de terugtoets

Wil je niet helemaal terug naar het beginscherm, maar enkel het vorige scherm? Tik dan op de terugtoets.Leave a Reply