7. Galaxy S5 tip: De statusbalk en het meldingenvenster

statusbalk statusbalk

In de statusbalk bovenaan je scherm ontdek je verschillende dingen. Rechts staat de klok en de status van je batterij. Daarnaast kom je ook te weten hoe de ontvangst van je toestel is en of je verbonden bent met een wifinetwerk.

Aan de linkerkant van de statusbalk worden meldingen weergegeven. Zo ontdek je makkelijk of er een nieuw bericht , een gemiste oproep, een agendagebeurtenis of andere notificaties zijn. Wil je de volledige notificatie zien? Sleep dan met je vinger vanaf de statusbalk naar beneden om het meldingenvenster te openen.

In dit meldingenvenster krijg je de verschillende notificaties in detail te zien. Tik je op zo’n notificatie, dan opent de applicatie die de melding maakte. Maar je kan een melding ook verwijderen uit dit venster door deze naar links van het scherm te vegen.

Boven je meldingen zit het paneel snelinstellingen. Hier kan je, de naam zegt het al, snel enkele instellingen wijzigen. Klik op het icoon in de rechterbovenhoek (de vierkantjes met pijlen) om alle snelinstellingen te bekijken. Het icoon ernaast (het wieltje) opent het volledige instellingenmenu.

Tip: Pauzeer je muziek in het meldingenvenster

Sommige applicaties voegen een widget toe aan je meldingenvenster wanneer ze actief zijn. Speel je muziek af? Kijk dan eens in het meldingenvenster. Er staat nu, erg handig, een kleine widget waarmee je de muziekspeler kan bedienen.Leave a Reply