Galaxy S5 tip: De helderheid en de achtergrond van het scherm aanpassen

display en achtergronddisplay helderheidhelderheid

Er zijn verschillende manieren om de helderheid van je scherm aan te passen of een persoonlijke achtergrond in te stellen. De makkelijkste manier is via de instellingen van het toestel. Ga naar Instellingen > Geluid en Display > Display.

Nadat je op ‘Helderheid’ hebt getikt, krijg je de keuze of je het scherm de helderheid automatisch wil laten instellen. Vink je deze optie uit, dan kan je zelf de helderheid regelen door het bolletje te verschuiven naar links of rechts.

Bij Geluid en display in je instellingen vind je ook ‘Achtergrond’, waar je zelf een afbeelding kan instellen als achtergrond. Je kan kiezen of je de afbeelding voor het startscherm en/of het vergrendelde scherm wil aanpassen.

Je kan een achtergrond ook instellen wanneer je in de Galerij een afbeelding bekijkt en op de menuknop drukt. Selecteer ‘Instellen als’ uit de lijst en dan de schermen waarop je deze afbeelding als achtergrond wil gebruiken.

Tip: Heb je graag wat beweging op de achtergrond?
Je kan ook ‘live achtergronden’ instellen. Deze achtergronden bewegen of veranderen op basis van informatie, zoals de huidige weersvoorspellingen. Ze gebruiken wel wat meer batterij dan een gewone achtergrond.

Auteur: Sigrid Dufraimont
Sigrid op Google+Leave a Reply