5 redenen om de Samsung Galaxy S5 nu nog te kopen

Samsung-Galaxy-S5-e1395349778178

 

De Samsung Galaxy S5 ligt ondertussen al bijna een jaar in de winkels. Toch is het toestel nog een van de beste smartphones die je op dit moment kan kopen. Hoef je niet perse de nieuwste smartphone te hebben, of wil je geen 700 euro uitgeven aan een telefoon? Hier zijn 5 redenen waarom de Samsung Galaxy S5 een interessant toestel voor jou is.

1) Goede prijs-kwaliteit verhouding

Samsung-toestellen zakken na een tijd meestal wat in prijs. Net na de launch betaal je nog 700 euro of meer voor een highend-smartphone van Samsung. Maar net voor de volgende generatie wordt aangekondigd, is de prijs dikwijls al gezakt met meer dan 100 euro. Zo kan je nu een Samsung Galaxy S5 kopen voor:

Voor die prijs heeft de Samsung Galaxy S5 alles je wat zou kunnen wensen: een erg goed scherm, een snelle processor, uitbreidbaar geheugen, een verwisselbare batterij, een steengoede camera en een waterdichte behuizing. Bovendien zijn alle kleuren ondertussen vlot verkrijgbaar. Als je niet de laatste nieuwe smartphone wil, maar een goede prijs-kwaliteit verhouding, zit je met de Samsung Galaxy S5 nu dus erg goed.

2) Android Lollipop update beschikbaar

De Samsung Galaxy S5 is dan wel bijna een jaar oud, het toestel krijgt op dit moment een update naar de laatste nieuwe versie van Android: Android 5 of Lollipop. Zo steekt de Galaxy S5 zelfs de nieuwere en duurdere Note 4 voorbij.

Als je de Galaxy S5 koopt, kan je dus meteen (of  zeker in de komende weken) aan de slag met Android Lollipop. Samsung vernieuwt niet zo snel de look en feel qua software van Galaxy-toestellen. Je hoeft dus niet te vrezen dat de Samsung Galaxy S6 er plots nog veel beter zal uitzien.

3) Veel accessoires beschikbaar

De populariteit van de Samsung Galaxy S4 en Galaxy S5 is ook de accessoiremakers opgevallen. Je kan dus rekenen op een eindeloos assortiment aan cases, screenprotectors, smartwatches en andere gadgets die compatibel zijn met de Samsung Galaxy S5.

Er zijn cases van Samsung zelf, of cases van derde partijen. Je vindt er in alle vormen en maten. Wanneer de Samsung Galaxy S6 uitkomt, zal het weer even wachten zijn voor al deze zaken beschikbaar zijn. Bij de S5 zijn deze er dus al in overvloed.

4) Je staat er niet alleen voor

De Galaxy S5 is erg populair, en dus is er ook erg veel informatie over te vinden. Heb je een probleem met de Galaxy S5? Dan kan je snel antwoorden vinden online. Deze site, en sites zoals deze, hebben ondertussen de tijd gehad om de meest voorkomende vragen en problemen te beschrijven.

Bovendien heeft Samsung zelf ook wat meer ervaring met de Galaxy S5. Het bedrijf weet nu wat er vaak misgaat, en wanneer je zelf de oplossing niet vindt, zal Samsung die meestal wel vinden. Zo niet, krijg je gewoon een nieuw toestel (als de schade en het toestel nog onder garantie vallen).

5) 4K filmen met de 16MP camera

De camera kan, ondanks dat het toestel al even uit is, in 4K filmen. Dit laatste is nog steeds een hebbeding, dat de iPhone bijvoorbeeld (nog) niet heeft.

Enkele redenen om ‘m toch niet te kopen…

Onderstaande punten zijn niet bedoeld om je te overtuigen de Galaxy S5 niet aan te kopen. Het zijn zaken waarmee je rekening moet houden als je Galaxy S5 aankoopt. Vind je onderstaande zaken niet storend? Dan kan je met een gerust hard de Galaxy S5 aankopen.

1) De Samsung Galaxy S5 is van plastic gemaakt. De nieuwste toestellen van Samsung hebben een metalen rand. De Galaxy S5 oogt en voelt dus wel iets ‘goedkoper’.

lollipop op Galaxy S52) Samsung legt een visuele laag over Android heen: Touchwiz. Sommigen vinden deze wat ingewikkeld, en lelijk. Bekijk eens wat screenshots van de Galaxy S5, en je weet meteen of deze visuele laag je stoort. En ingewikkeld? Er staan natuurlijk weer veel extra functies tegevenover.

3) Door de waterdichte behuizing zit er klepje over de microUSB-poort. Je moet dit klepje dus elke keer opendoen om het toestel op te laden. Bovendien moet je natuurlijk oppassen dat het niet afbreekt, of je toestel is niet meer waterdicht.Leave a Reply