Galaxy S7 (Edge): top 5 redenen om ‘m te kopen

5 redenen waarom de Samsung Galaxy S7 de beste telefoon is op dit moment

De Galaxy S7 (Edge) is de telefoon die ik op dit moment het makkelijkst vind om aan te raden. Het is een dure telefoon, maar je krijgt echt waar voor je geld. Bij de Galaxy S7 Edge hoef je niet echt te kiezen of compromissen te sluiten. Met de laatste versie van Android, een uit te breiden geheugen, een steengoede camera, een goede batterij en een schitterend scherm heeft de Galaxy S7 gewoon alles in huis.

De Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zijn nu beschikbaar bij Bol.com

1. Het scherm van de Galaxy S7 (Edge) is schitterend

Het scherm van de Samsung Galaxy S7 is ronduit schitterend. Samsung is er in geslaagd een buitengewoon prachtig QuadHD scherm in zowel de gewone S7 als de S7 Edge te steken.

Het is een super AMOLED-scherm en dus heeft het wel die typische warme, opvallende kleuren die je altijd op Samsung-toestellen vindt. De meeste mensen vinden dit zeer aangenaam. Sommigen hebben liever een scherm met iets meer realistische kleuren. Die kiezen dan beter voor een smartphone met een LCD-scherm, zoals de HTC 10.

Voor mij is het Galaxy S7-scherm echt pure verwennerij. Persoonlijk vind ik het ‘t beste smartphone-scherm dat ik al heb gezien. Het is haarscherp. De kleuren zijn consistent. Enkel bij de Edge-versie kan je op een witte achtergrond een beetje verkleuring waarnemen aan de zijkanten (lijkt zo door de gebogen randen).

Op zoek naar een schermprotector voor de Galaxy S7? Kijk eens hier op Bol.com

2. Je kan rekenen op de camera van de Galaxy S7 (Edge)

galaxy S7 top 5 camera De camera van de Galaxy S7 presteert uitstekend in uiteenlopende situaties. Zowel buiten als binnen, overdag als ’s avonds, kan je er heel goede foto’s mee nemen. Ook video opnemen gaat uitstekend in de meeste omstandigheden.

We eisen steeds meer van onze smartphonecamera’s en er zijn natuurlijk altijd beperkingen aan de camera in zo’n klein toestel. Maar de camera van de Galaxy S7 is er één waar je elke dag en in de meeste omstandigheden op kan rekenen. Enkel de iPhone komt in de buurt.

Toen ik enkele weken op de HTC 10 overstapte, merkte ik meteen hoe verwend ik was door de camera van de Galaxy S7. Waar ik bij de HTC 10 vaak teleurgesteld was over mijn foto, was ik dat bij de Samsung bijna nooit.

Enkel de selfie-camera van de S7 gedraagt zich af en toe een beetje als een ‘fishbowl’. Als je een selfie neemt van een groep gebeurt het wel eens dat de persoon dichtst bij de lens wat vervormd wordt.

3. De batterijduur is goed en fast charging helpt

Galaxy S7 top 5 batterij en opladenDe Galaxy S7 heeft een goede batterijduur. De Galaxy S7 Edge heeft een erg goede batterijduur. Die laatste heeft een grotere batterijcapaciteit, maar ook een groter scherm dat meer energie nodig heeft. Al bij al valt het verschil tussen de twee modellen dus nog mee.

Bij normaal gebruik moet je bij beide toestellen zeker de dag doorkomen. Bij erg weinig gebruik moet twee dagen zeker lukken. Als je je smartphone heel erg veel gebruikt, zal je misschien wat moeten bijladen in de late namiddag.

Je smartphone elke nacht moeten laden lijkt misschien voor sommige mensen nog als absurd, maar dit is nu eenmaal de standaard bij de huidige smartphones. Het zijn kleine computers geworden die non-stop in de achtergrond werken.

Zowel de Galaxy S7 als Galaxy S7 Edge kan je snel en draadloos opladen. Wanneer je dus toch even moet ‘bijtanken’ kan dat erg makkelijk (draadloos) of erg snel (adaptive fast charging). Zo is je telefoon opladen minder gedoe. Ontdek hier meer informatie over het opladen van de Galaxy S7.

Erg lange dag? Dan kan een externe batterij je zeker helpen om de dag door te komen met de Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge. Bekijk hier de uitstekende externe lader mét fast charging van Samsung op Bol.com!

4. De Galaxy S7 (Edge) is water-resistant zonder vervelende klepjes

Het lijkt misschien niet zo belangrijk: een telefoon die tegen wat water kan. Maar zodra je een Galaxy S7 hebt, besef je hoe fijn het is om wat geruster te zijn. Ik kan nu op café zonder de hele tijd op te letten of iemand een biertje omstoot in de buurt van mijn smartphone.

Het is zeker niet de bedoeling dat je met de Galaxy S7 gaat zwemmen, maar de smartphone gebruiken in de regen is geen enkel probleem. Even afspoelen onder de kraan zou dat ook niet mogen zijn.

Het is wel belangrijk te weten dat sommige gebruikers toch al waterschade hebben opgelopen. Probeer dus contact met water toch maar te vermijden. Wanneer het dan toch een keer gebeurt, kan het hoogstwaarschijnlijk geen kwaad. Pas extra op bij bijtende dranken of zout water!

5. Het design van de Galaxy S7 (Edge) is super 

galaxy S7 Edge top 5 designHet design van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge springt enorm in het oog. Dit is een telefoon waar je waarschijnlijk trots op zal zijn. Ik weet het: dat is een beetje oppervlakkig. Maar als je veel geld uitgeeft, mag je telefoon erg ook wel mooi uitzien.

De gewone Galaxy S7 is het meest bescheiden toestel van de twee. Dit model ligt het beste in de hand. De voorkant is vrij standaard, al loopt het scherm mooi over in de zijkant, en de achterkant is prachtig afgerond.

De Galaxy S7 Edge is het opvallendste van de twee. Het gebogen scherm geeft een indrukwekkend effect. Helaas komen er ook wat ongemakken bij kijken: de Edge is wat minder handig in gebruik.

Op zoek naar bescherming voor je Galaxy S7? Bekijk dan zeker eens de Spigen cases. Dit merk is een van mijn favoriete case-merken en heeft enkele uitstekende cases voor de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge.

MadforMobile_Icon_NewBekijk nu de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge op Bol.com. Voor 23 uur besteld? Vaak morgen al in huis!

Leave a Reply