Fabrieksinstellingen (alles wissen) terugzetten op Nexus toestel

Foto: Google

Foto: Google

Gaat er iets grondig mis met je toestel? Lijkt het vooral aan de software te liggen? Dan kan een ‘factory reset’ wel eens helpen. Bij het herstellen van de fabrieksherstellingen worden alle gegevens en instellingen van je Nexus-smartphone gewist. Een nieuwe start dus.

Wel belangrijk: al je foto’s, accounts, sms’jes, muziek en andere gegevens worden mee gewist. Het is dus wel zaak om eerst een back up van je gegevens te maken. Upload je foto’s eerst naar de cloud, bijvoorbeeld, of sla ze op op je computer.

Alles netjes opgeslagen? Dan kan je overgaan tot een reset van de Nexus. Ga naar Instellingen , selecteer dan Back-up maken en resetten. Daarna kies je voor Fabrieksinstellingen herstellen.  Je krijgt een waarschuwing met een overzicht van de gegevens die gewist zullen worden. Selecteer Telefoon resetten.

Je krijgt nu nogmaals een waarschuwing. Hierna is het menens! Kies Alles Wissen om aan het proces van de reset te beginnen. Dit zal even duren, dus zorg dat je een tijdje zonder je toestel kan. Wanneer de reset klaar is, kan je het toestel opnieuw instellen met je persoonlijke gegevens.

Extra tip: Vergeet je Nexus niet te resetten wanneer je het toestel verkoopt! Zo voorkom je dat de nieuwe eigenaar aan je gegevens kan, of al die spannende foto’s kan zien. Voor je het toestel meegeeft, kan je dus beter eerst alles wissen en de fabrieksinstellingen terugzetten.

Extra tip: Problemen na een update van je telefoon? Ook dan kan het herstellen van de fabrieksinstellingen wel eens helpen. Soms kruipt er een foutje in de update, of gaat er iets mis tijdens het updaten. Zeker de moeite waard dus om eens een reset te proberen. Vergeet niet eerst een back-up te maken van je gegevens!

Leave a Reply