Nexus 6: Het scherm van je toestel automatisch kantelen, of juist niet

MadForMobile | Nexus 6 | Automatische rotatieHet scherm van de Nexus 6 kan automatisch mee kantelen (automatische rotatie) als je het toestel draait. Zo kan je apps liggend (horizontaal dus) bekijken. Dat geeft je wat meer ruimte om dingen te doen of iets eenvoudiger te bekijken. En natuurlijk kijk je ook liever films of YouTUbe-video’s op het volledige scherm.

Wel en niet
Het scherm van de Nexus 6 kantelt niet mee op je thuisscherm of het scherm met applicaties. Bij de instellingen, de browser en andere applicaties gebeurt dat meestal wel. Om het scherm te doen kantelen, hoef je enkel je telefoon anders vast te houden.

MadForMobile | Nexus 6 | Automatische rotatieAutomatisch kantelen uitzetten
Standaard staat ‘automatische rotatie’ van het scherm van de Nexus 6 ingeschakeld, maar je kan dit ook snel uitschakelen. Sommige gebruikers vinden het vervelend, zo’n scherm dat plots draait. In bed, bijvoorbeeld, is het vaak onhandig lezen met een scherm dat voortdurend kantelt. Schakel dit uit in: Instellingen > Apparaat > Weergave > Wanneer het apparaat wordt gedraaid > In staande stand blijven.

Leave a Reply