Moto G tip: het toetsenbord gebruiken

Mad for Mobile | Moto G | toetsenbordDe Motorola Moto G heeft geen vast toetsenbord, maar een ‘software toetsenbord’. Dat betekent dat je geen echt toetsenbord hebt, maar op het touchscreen moet typen.

Het toetsenbord van je Moto G verschijnt vanzelf op het scherm wanneer je het nodig hebt: als je een veld waarin je tekst wil opgeven selecteert. Dit toetsenbord ondersteunt verschillende talen en soorten spellingscorrecties.

Taal wijzigen

Je kan de taal of spellingsinstellingen wijzigen in het menu met instellingen. Dat vind je door op de komma linksonder op je toetsenbord te blijven drukken. Er verschijnt nu een soort mechanisch wieltje. In het overzicht dat volgt zie je ‘Invoertalen’ en ‘Instellingen voor Google-Toetsenbord’ staan.

Selecteer Invoertalen. Vink in dat menu de verschillende talen die je gebruikt aan. Soms moet je eerst nog het vinkje naar ‘Systeemtaal gebruiken’ uitvinken. Selecteer nu de verschillende talen zoals Nederlands en Engels.  Tijdens het typen kan je daarna van taal wisselen door op het wereldbolletje links van je spatiebalk te tikken.

Spelling controleren

Kies Instellingen voor Google-toetsenbord nadat je op de komma bent blijven drukken. In het volgende overzicht vind je allerlei opties om je spelling te controleren of correct hoofdletters te gebruiken. Tik op Autocorrectie om in te stellen hoe agressief het toetsenbord eventuele fouten verbetert. Je kan de Spellingscontrole ook eenvoudig aan- of uitzetten door naar de algemene Taal en Invoer instellingen te gaan. Zie hieronder.

Extra tip: op een andere manier de instellingen bereiken

De instellingen van je toetsenbord vind je ook gewoon in het algemeen overzicht met instellingen. Ga naar Instellingen, en dan Taal en Invoer.

Extra Tip: ander toetsenbord downloaden

Kan je echt niet overweg met het toetsenbord van je Moto G? Dan kan je altijd een ander installeren. In de Play Store zijn verschillende alternatieven beschikbaar.

One Response

  1. Rodney Dijks januari 8, 2016

Leave a Reply