HTC 10: intern geheugen vrijmaken

HTC 10 geheugen

Als je veel applicaties installeert of veel foto’s maakt, zal je na een tijdje misschien intern geheugen moeten vrijmaken op je HTC 10. Maar soms is het niet helemaal duidelijk welke apps (of data) veel van je opslagruimte innemen.

Gelukkig kan je dit op een eenvoudige manier nakijken. Ga naar Instellingen > Opslagruimte > Telefoonopslag. Daar vind je een handig overzicht van de verschillende categorieën data op je toestel.

Je ziet hoeveel ruimte van de telefoonopslag nog vrij is onder de titel ‘Beschikbaar’. Eronder vind je het ‘Systeem’ dat ook heel wat plaats inneemt, maar daar kan je niets aan doen.

De derde titel is ‘Apps’ en het is zeker interessant om daar eens op te tikken. Je krijgt dan een overzicht van je geïnstalleerde applicaties en hoeveel geheugen deze innemen.

Wanneer je vervolgens een app selecteert, krijg je nog wat meer informatie. Allereerst kan je bekijken waar de app opgeslagen staat. Als de app naar de microSD-kaart verplaatst kan worden, vind je die optie ook hier.

Eronder vind je de details van de opslagruimte: hoeveel geheugen de app nu gebruikt en het onderscheid tussen de app zelf en de gegevens die de app heeft opgeslagen. Je kan die gegevens ook meteen wissen.

Tip: Voeg opslagruimte toe met een microSD-kaart!

Je kan het geheugen van je HTC 10 uitbreiden door een microSD-kaartje te gebruiken. Zo kan je meteen 32, 64 of zelfs 128GB geheugen toevoegen. Ontdek er hier meer over.

Extra Tip: Verplaats apps naar je microSD-kaartje

Gelukkig kan je bepaalde applicaties verhuizen naar een geheugenkaartje. Bekijk welke apps je kan verplaatsen om weer wat intern geheugen vrij te maken wanneer je veel apps hebt geïnstalleerd. 

Leave a Reply