HTC 10: energiebesparing gebruiken

HTC 10 energie besparenEr zijn verschillende manieren om de batterijduur van je HTC 10 te verlengen. Bepaalde instellingen kunnen meteen een verschil maken: zet WiFi helemaal uit wanneer er geen netwerk in de buurt is dat je wil gebruiken. Doe hetzelfde met NFC, GPS en Bluetooth.

Maar je kan ook iets drastischer te werk gaan: activeer de Energiebesparing. Je HTC 10 dimt dan je scherm wat en vertraagt de processor een beetje. De meeste gebruikers zullen niet zoveel verschil opmerken en toch gaat je batterij langer mee.

Je kan de Energiebesparing activeren bij Instellingen Batterij > Energiebesparing. Gebruik het schuifje om deze meteen aan te zetten. Of tik op ‘Energiebesparing’ om bijkomende instellingen, zoals automatisch energie besparen wanneer je batterij bijna leef is, te bekijken.

Extreme energiebesparingsmodus

Naast de gewone energiebesparing is er ook de extreme energiebesparingsmodus. Je toestel sluit dan bijna alle apps en functies af om zo weinig mogelijk energie te verbuiken.

Je kan enkel nog bellen, sms’en en mailen met de standaard Mail-app van HTC. Verder kan je nog je agenda bekijken of de klok en rekenmachine gebruiken. Zelfs meldingen worden niet meer gegeven.

Extra tips voor de batterij van je HTC 10

Bekijk zeker ook eens deze tips die je kunnen helpen:

9 batterijtips voor je Android-smartphone
Vaak opladen of pas als de batterij leeg is? Wat is het beste? Hoe blijft je batterij gezond?

Leave a Reply