HTC 10: ander toetsenbord gebruiken

HTC 10 ander toetsenbord instellenHeel belangrijk bij het gebruik van je HTC 10 is het toetsenbord. Ben je niet tevreden over het TouchPal-toetsenbord dat HTC installeerde op de HTC 10? Geen nood: je kan het eenvoudig vervangen met een alternatief keyboard.

Zo’n alternatief toetsenbord kan je gratis of betalend downloaden in de Play Store. Android zal je wel waarschuwen dat deze apps in theorie alles kunnen lezen wat jij intypt. Download dus enkel apps met een betrouwbare reputatie en bron.

Wanneer je een nieuw toetsenbord hebt gedownload, moet je het eerst instellen als je standaard toetsenbord. Dat doe je bij instellingen > Taal en toetsenbord. Tik daar op ‘Huidig toetsenbord’ en selecteer het nieuwe toetsenbord.

Tip:instellingen aanpassen

Je kan ook meteen de instellingen aanpassen in het scherm Instellingen > Taal en toetsenbord. Tik onder de titel ‘Toetsenbord en invoermethoden’ op de naam van je huidige toetsenbord. Bijvoorbeeld: Google-toetsenbord. Nu krijg je een overzicht van de beschikbaar instellingen. Je kan autocorrectie uitzetten, de talen aanpassen of invoer met bewegingen instellen, bijvoorbeeld.

Extra Tip: Probeer eens het Google-toetsenbord

Ook Google’s standaard keyboard kan je nu downloaden uit de Play Store. Dit is het toetsenbord dat Google gebruikt op Nexus-toestellen met het zogenaamde ‘stock Android’. Het is alvast mijn favoriete toetsenbord voor de HTC 10.

Leave a Reply