Hoe werkt het startscherm van je Moto G?

Moto G startschermDe Motorola Moto G heeft een startscherm waarvan je alles kan openen. Dit startscherm bestaat uit 5 vensters waar je doorheen kan bladeren en apps of widgets op kan plaatsen.

Je bekijkt de verschillende schermen door naar links of rechts te vegen met je vinger. Motorola heeft enkele  apps en mappen op je startscherm gezet. Zo vind je meteen alle Google apps terug in een mapje op je startscherm, bijvoorbeeld. Onderaan het startscherm zie je ook een balkje zodat je weet op welk venster je nu zit.

Die pictogrammen van apps zijn snelkoppelingen naar een applicatie. Een beetje zoals de pictogrammen op de desktop van je computer dus. Als je er op tikt, opent de app gewoon. Je hoeft dus niet eerst het menu met alle applicaties te openen. (Dat doe je door op de 6 vierkantjes in de cirkel te tikken onderaan in het midden van je scherm.) Ontdek hier hoe je vanuit een applicatie terug kan gaan naar je startscherm of een recente applicatie. 

Widgets zijn kleine applicaties op het startscherm. Zo kan je meteen in Google zoeken, de klok zien of de weersvoorspelling raadplegen zonder een echte applicatie te openen en van je startscherm te vertrekken.

Hoe plaats ik een widget of app op het startscherm?Een widget plaats je door het applicatiemenu te openen (selecteer de 6 vierkantjes in een cirkel onderaan in het midden van je startscherm), en dan links bovenaan ‘widgets’ te selecteren. Je krijgt nu een overzicht. Raak een widget aan en houd je vinger op het scherm. De widget komt los van het menu en je kan deze slepen naar een van de vensters van het startscherm. Pas op: zodra je je vinger van het scherm haalt, wordt de widget geplaatst. Te vroeg losgelaten? Raak de widget aan en houd je scherm opnieuw op het scherm. De widget kan nu weer bewegen. Sleep nu naar de gewenste plek. Een snelkoppeling naar een app plaats je op dezelfde manier, maar dan vanuit het overzicht met apps dat je linksboven kan selecteren.

 

 

No Responses

Leave a Reply