Galaxy S7: het toetsenbord instellen

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge hebben een standaard ‘virtueel’ toetsenbord. Het toetsenbord verschijnt op het scherm wanneer je het nodig hebt.  Samsung’s toetsenbord ondersteunt verschillende talen en spellingscorrecties. Daarnaast zijn er heel wat instellingen die je naar voorkeur kan aanpassen. Als je het toetsenbord nog steeds niet goed vindt, kan je dit ook helemaal vervangen met een ander toetsenbord uit de Play Store.

Meest gestelde vragen over  het toetsenbord van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge

1. Hoe zet ik het geluid van het toetsenbord op de Samsung Galaxy S7 uit?

Galaxy S7 toetsenbordWord je helemaal gek van de geluidjes die je Galaxy S7 maakt elke keer je iets ingeeft op het toetsenbord? Je kan deze gelukkig uitzetten. Ga naar Instellingen > Geluiden en trillen >(Titel) Feedback toetstik > Toetsenbordgeluid. Gebruik het schuifje om de toetsenbordgeluiden uit te zetten.

Extra tip: je kan het in hetzelfde menu ook de aanraakgeluiden van het scherm uitzetten. Tik op het schuifje bij  bij Aanraakgeluiden onder de titel Systeem (iets boven de Toetsenbordgeluid-instellingen) .

2. Hoe wijzig ik de taal van het toetsenbord op de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge?

Je kan de taal of spellingsinstellingen wijzigen door op Instellingen (het icoon met het mechanisch wieltje) linksonder op het toetsenbord te tikken (en dan nog een keer op het wieltje als je een pop up krijgt).

Galaxy S7 toetsenbord instellenIn het overzicht dat volgt zie je ‘Talen en typen’ staan. Om een taal te verwijderen of toe te voegen,  tik je op ‘Invoertalen toevoegen’. Je krijgt nu een lijst met talen die al gedownload werden. Gebruik de schuifjes om de verschillende talen die je gebruikt aan of uit te zetten.

<b>Extra tip:</b>

Tijdens het typen kan je van taal wisselen door op de spatiebalk naar links of rechts te vegen met je vinger.

3. Kan ik ook een ‘ouderwets’ (met verschillende letters op één toets ) toetsenbord instellen op de Galaxy S7? 

Standaard lijkt het toetsenbord op de Samsung Galaxy S7 op dat van een computer, maar dan veel kleiner. Het toetsenbord met de verschillende tekens op één toets, zoals op eenvoudige gsm’s, is ook beschikbaar. Ga naar de instellingen van het toetsenbord zoals hierboven omschreven, selecteer de invoertaal van je toetsenbord en kies voor het 3×4 toetsenbord.

4. Hoe stel ik spellingsuggesties , hoofdletters en automatisch vervangen in op de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge?

Je kan ook ‘Voorspellende tekst’ aan – of uitzetten.  Dit zijn de suggesties die je van het toetsenbord krijgt tijdens het typen. Het toetsenbord geeft deze suggesties op basis van de taal van je toetsenbord die op dat moment actief is.

Wat je misschien ook al gemerkt hebt, is dat je toestel standaard woorden vervangt wanneer het denkt dat je een foutje hebt gemaakt. Dit kan je bij ‘Automatisch vervangen’ uitzetten, of je kan talen activeren of deactiveren.  Met andere woorden: in het Nederlands niet automatisch vervangen, maar in het Engels wel, bijvoorbeeld.

Krijg je plots hoofdletters wanneer je deze niet wilt? Tik op het schuifje naast ‘Automatisch hoofdletters’ om dit uit te zetten.

5. Hoe kan ik het toetsenbord van de Samsung Galaxy S7 helemaal veranderen?

Kan je echt niet overweg met het toetsenbord van je Samsung Galaxy S7? Of vind je het lelijk? Dan kan je altijd een ander toetsenbord installeren.

In Google’s Play Store zijn verschillende alternatieven beschikbaar. Deze toetsenborden kan je gratis of betalend downloaden in de Play Store van Google.

Het besturingssysteem zal je wel waarschuwen dat deze applicaties in theorie alles kunnen lezen wat jij intypt op dat toetsenbord. Download dus enkel applicaties met een betrouwbare reputatie en bron.

Extra tip: Als je het toetsenbord ok vindt, maar gewoon lelijk, kan je het ook aanpassen door een ander thema op je Galaxy S7 te installeren. Je hele smartphone interface krijgt dan een andere ‘look’. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om de Galaxy S7 er wat meer als standaard Android uit te laten zien, inclusief het toetsenbord. Ga naar Instellingen > Thema’s  en selecteer ‘Meer thema’s’ om de catalogus te bekijken.

Extra tip: hoe installeer je dan zo’n alternatief toetsenbord?
Als je een dergelijk toetsenbord hebt gedownload, moet je het instellen als je standaard toetsenbord. Dat doe je bij instellingen > Taal en invoer. Selecteer daar het nieuwe toetsenbord.

Je kan ook meteen de instellingen van het nieuwe toetsenbord aanpassen door op het icoon naast de naam te tikken. Een voorbeeld van zo’n ‘third party’ toetsenbord is SwiftKey. Dit immens populaire toetsenbord geeft wat andere functies en meer opties waardoor je de type-ervaring meer naar je hand kan zetten.

Kan ik ook een echt toetsenbord gebruiken met de Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge?

Zeker. Je kan een Bluetooth-toetsenbord gebruiken of één van de cases die Samsung maakt installeren.

Leave a Reply