Galaxy S7: NFC gebruiken of uitzetten

Galaxy S7 NFC

Je Samsung Galaxy S7 of S7 Edge heeft een NFC-chip. Dat staat voor Near Field Communication. Het is een technologie waarmee je gegevens kan overdragen of toestellen met elkaar kan koppelen door ze tegen dicht bij elkaar te houden.

Android Beam is een voorbeeld van een NFC-oplossing. De NFC-chip in je Samsung Galaxy S7 kan contact maken met de NFC-chip van een ander toestel. Je moet de toestellen enkel tegen elkaar aan tikken om een bestand te versturen, bijvoorbeeld.

Andere toepassingen zijn nog beperkt, al kan je thuis erg creatief zijn met NFC-tags. Leg zo’n tag naast je bed om automatisch je geluid uit en je wekker aan te zetten bijvoorbeeld. Sommige audiodocks werken nu ook al met NFC om de geluidsverbinding op te zetten.

Er komen wel nieuwe toepassingen aan in Nederland en Belgie. Zo wordt NFC steeds vaker gebruikt voor betaaloplossingen zoals Apple Pay, Android Pay en Samsung Pay. Maar deze zijn nog niet beschikbaar in de Benelux.

Je kan NFC, en Android Beam, aan- en uitzetten door naar Instellingen > NFC en betaling te gaan en daar Android Beam aan- of uit te zetten.

Tip: NFC zit aan je batterij
Gebruik je NFC of S Beam bijna nooit? Dan zet je ze beter uit. Hetzelfde voor Bluetooth, trouwens!

Leave a Reply