Galaxy S7: foto’s en video’s opslaan op je geheugenkaart

Galaxy S7 geheugenkaartJe kan het geheugen van de Samsung Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge uitbreiden met een microSD-kaart. Je kan foto’s en video’s die je maakt meteen en automatisch op de microSD-kaart laten opslaan. Zo houd je meer intern geheugen over voor applicaties.

Hoe stel je dit in? Ga naar Camera en selecteer het mechanische wieltje in de linkerbovenhoek. Scroll door de lijst van instellingen tot je ‘Opslaglocatie’ ziet. Selecteer ‘SD-kaart- om je foto’s en video’s vanaf nu op te slaan op je microSD-kaartje.

Extra Tip: Een geheugenkaart plaatsen

Een geheugenkaart plaats je in hetzelfde schuifje als je simkaart. Gebruik de simkaarttool (het pinnetje dat in het doosje zat) om dit schuifje te openen. Je kan de geheugenkaart naast de simkaart plaatsen. Plaats het schuifje dan erg voorzichtig terug in het toestel.

Extra tip: koop een kwalitatieve microSD-kaart

Ook microSD-kaarten kunnen traag of sneller zijn. Onthoud dat je Galaxy S7 foto’s en video’s van een erg hoge kwaliteit kan maken. Deze bestanden zijn best groot en een microSD-kaart moet deze kunnen wegschrijven. Een goede microSD-kaart zal dat perfect doen, een tragere microSD-kaart zal voor problemen zorgen (errors, vastlopen, …)

Bekijk een voorbeeld van een snelle microSD-kaart die ik zelf heb gekocht nadat mijn oude microSD-kaart voor veel problemen zorgen bij het nemen van foto’s.

Extra tip: media van apps op je geheugenkaart zetten

Apps kan je niet automatisch op je microSD-kaart installeren. Maar veel apps die media gebruiken hebben de optie om die bestanden op de microSD-kaart te zetten. Bijvoorbeeld: de bestanden van audioboeken of extra levels van een game. Zoek naar de optie in de instellingen van de applicatie.

Leave a Reply